Blog del mobiliari urbà

Home»Uncategorized»L´exemple de Medellin

L´exemple de Medellin

El passat 20 de novembre vaig visitar Smart City Expo World Congress a Barcelona #smartcityexpo.
Durant 6 hores vaig estar passejant entre projectes, empreses, administracions públiques, etc … però en el que més vaig gaudir  fou l’estand de la ciutat de Medellín.

Medellín ha passat de tenir una alta taxa de delinqüència i atur a rebre el premi com la ciutat més innovadora. La ciutat continua treballant per mantenir aquesta posició, i per estar a l’avantguarda de les tendències mundials en matèria d’innovació.

Medellín és un exemple mundial de transformació urbana i social, gràcies als programes d’educació, cultura i l’espai urbà per als seus habitants. La ciutat segueix treballant per crear llocs de treball de qualitat i millorar el benestar de les persones.
Com?
Mitjançant la innovació social, definida com el desenvolupament i la implementació de noves idees (productes, serveis i models) per satisfer les necessitats socials, crear noves relacions socials i aconseguir millors resultats. Serveix com una resposta a les demandes socials que afecten al procés d’interacció social, enfront de la millora del benestar humà.
Aquestes innovacions socials milloren la capacitat de la gent per passar a l’acció. Es basen en ciutadans creatius, la societat civil, les comunitats o les empreses locals. Són una oportunitat per al sector públic i els mercats, de manera que els productes i serveis compleixen amb les aspiracions individuals i col·lectives.
Alguns punts clau:
Processament -Informació: Una aproximació als problemes de la ciutat per tal d’entendre les causes i determinar les accions apropiades per resoldre aquests problemes.
Ecosistema d’innovació oberta composta de múltiples parts interessades a tot el món.
-Espai Per pensar en la generació de coneixement com una contribució a “Ciutats per la Vida”.
Base de dades d’experiències d’èxit.
Programes -virtual relacionats amb aquests temes, igual que a la appstore, podem trobar aplicacions relacionades amb els temes de la ciutat.

Estratègia?
El centre de Medellín, tindrà al Febrer’15 la Platatorma “citiesforlive” en marxa que proposarà “plans” (directrius estratègiques bàsiques) destinats a resoldre els problemes de les ciutats que ho sol·licitin.
Ells volen compartir el que creuen com un compromís amb la vida. Un objectiu social, polític i moral en què han estat treballant, amb base en els principis de bon govern i participació de la societat, treballant junts, de forma innovadora, per assegurar les condicions de governabilitat necessàries per al desenvolupament, per a la validesa de l’opinió pública, per la justícia social i transformacions generals requerides pel nou urbanisme.

Simplement meravellós, enhorabona!

Vídeo MEDELLIN Abans i després

A Grisverd, mobiliari urbà sostenible estem treballant el projecte “Transmitting knowledge across generations”, aquest exemple ens servirà com a referència per a co-crear peces urbanes que fomentin aquests valors.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet